
Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Fennel
75 g
Giant couscous
(Contains: Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)
5 g
Fresh mint
½ bulb(s)
Buffalo mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Arugula
20 g
Serrano ham
4 milliliters
Crema di balsamico
(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)
1 piece
Easy peel orange
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
White balsamic vinegar

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker!

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen. Ris de blaadjes verse munt van de takjes en snijd in reepjes. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, sinaasappel, mozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de balsamicocrème.
Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?