Skip to main content
Salade met sinaasappel en serranoham
Salade met sinaasappel en serranoham

Salade met sinaasappel en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella

4.2
(345)

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Fennel

75 g

Giant couscous

(Contains: Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

5 g

Fresh mint

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Arugula

20 g

Serrano ham

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 piece

Easy peel orange

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories744 kcal
Energy (kJ)3112 kJ
Fat29 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate89 g
Sugar25 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein30 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl

Cooking Steps

Parelcouscous koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker!

Venkel pekelen
2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Salade voorbereiden
3

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen. Ris de blaadjes verse munt van de takjes en snijd in reepjes. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

Serveren
4

Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, sinaasappel, mozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de balsamicocrème.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes