In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Shrimp
(Contains: Schaaldieren)
½ piece
Avocado
½ piece
Onion
200 g
Potatoes
1 piece
Little gem
5 g
Fresh chives, dill & flat leaf parsley
½ sachet(s)
Yellow mustard seeds
(Contains: Mosterd)
½ piece
Garlic
15 milliliters
Honey-ginger dressing
(Contains: Mosterd)
1 tablespoon
Olive oil
2 tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
75 milliliters
Water
½ teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Was de aardappelen en snijd in kwarten. Voeg de aardappelen en 50 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan en giet de aardappelen eventueel af. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper ondertussen de ui. Verhit in een kleine steelpan per persoon: 25 ml water, 2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker op middelhoog vuur, of tot de suiker gesmolten is. Voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de little gem in repen. Haal de dille uit de verse kruidenmix, hak fijn en bewaar apart. Snijd daarna de peterselie en bieslook fijn.
Voeg per persoon: 1 el mayonaise, 1/8 van de avocado, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 el water toe aan een hoge kom. Breng op smaak met peper en zout. Mix met een staafmixer tot een romige dressing. Roer de helft van de peterselie en bieslook erdoor.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen en knoflook 2 - 3 minuten. Zet het vuur uit, roer de honing-gemberdressing en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de little gem en aardappelen met de dressing. Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ingelegde ui en het mosterdzaad erover. Leg de avocado en garnalen erop. Garneer met de overige bieslook en peterselie.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?