Skip to main content
Salade met dille-garnalen en avocado
Salade met dille-garnalen en avocado

Salade met dille-garnalen en avocado

met romige dressing, verse kruiden en zoetzure ui

4.0
(1,1K)

In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.

Allergens:
Schaaldieren
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

80 g

Shrimp

(Contains: Schaaldieren)

½ piece

Avocado

½ piece

Onion

200 g

Potatoes

1 piece

Little gem

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

½ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains: Mosterd)

½ piece

Garlic

15 milliliters

Honey-ginger dressing

(Contains: Mosterd)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

75 milliliters

Water

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3043 kJ
Calories727 kcal
Fat46.7 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate55.1 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber11.8 g
Protein19.8 g
Salt1.6 g
Potassium240 mg
Calcium40 mg
Iron0.6 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Small sauce pan
High-Sided Bowl
Food Processor
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was de aardappelen en snijd in kwarten. Voeg de aardappelen en 50 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan en giet de aardappelen eventueel af. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.

Ui zoetzuur maken
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit in een kleine steelpan per persoon: 25 ml water, 2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker op middelhoog vuur, of tot de suiker gesmolten is. Voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken. 

Groenten snijden
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de little gem in repen. Haal de dille uit de verse kruidenmix, hak fijn en bewaar apart. Snijd daarna de peterselie en bieslook fijn.

Saus maken
4

Voeg per persoon: 1 el mayonaise, 1/8 van de avocado, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 el water toe aan een hoge kom. Breng op smaak met peper en zout. Mix met een staafmixer tot een romige dressing. Roer de helft van de peterselie en bieslook erdoor. 

Garnalen bakken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen en knoflook 2 - 3 minuten. Zet het vuur uit, roer de honing-gemberdressing en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng in een saladekom de little gem en aardappelen met de dressing. Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ingelegde ui en het mosterdzaad erover. Leg de avocado en garnalen erop. Garneer met de overige bieslook en peterselie. 

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes