Skip to main content
Runderlende met zwarte-pepersaus
Runderlende met zwarte-pepersaus

Runderlende met zwarte-pepersaus

met wortelcrème, boontjes met spek en ovenaardappelen

Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Tags:
One-Pot Dish
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour
Cooking Time55 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Ribeye steak

250 g

Potatoes

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

2 piece

Garlic

1 sprig

Fresh rosemary

75 g

Green beans

1 piece

Carrot

25 g

Bacon lardons

50 g

Peppercorn sauce

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1019 kcal
Energy (kJ)4264 kJ
Fat59.7 g
Saturated Fat32.8 g
Carbohydrate69.5 g
Sugar11 g
Dietary Fiber16.3 g
Protein45.3 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Oven Dish
Small Bowl
Saucepan
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de runderlende en de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 6 – 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Dep ondertussen de runderlende droog met keukenpapier en wrijf in met de Italiaanse kruiden, peper en zout. 

Tip: Voor het beste resultaat haal je de runderlende al een halfuur tot een uur voor het koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Kruidenboter mengen
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de rozemarijnblaadjes van het takje en snijd fijn.
  • Maak in een kleine kom een kruidenboter van de rozemarijn en per persoon: 1 el roomboter, 1/3 van de knoflook, peper en zout. Meng de kruidenboter door de gekookte aardappelen.
  • Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bak 20 – 25 minuten in de oven.
Saus maken
3
  • Breng water aan de kook in 2 pannen met deksel.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Kook de sperziebonen 6 – 8 minuten en de wortelblokjes 10 – 12 minuten in aparte pannen. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  • Verwarm de pepersaus op laag vuur in een steelpan. Voeg eventueel nog wat vers gemalen peper toe aan de saus.
Runderlende bereiden
4
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de runderlende in de koekenpan. Bak 1 minuut per kant.
  • Haal de runderlende uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip). Bewaar de koekenpan met bakvet.

Tip: Houd je niet zo van rosé vlees? Bak het dan iets langer in de pan en/of laat het wat langer garen in de oven.

Groenten afmaken
5
  • Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg dan de sperziebonen en de overige knoflook toe en bak nog 2 – 3 minuten.
  • Pureer ondertussen in een hoge kom de wortelblokjes samen met de benodigde hoeveelheid kookroom en de mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Gebruik eventueel wat van het bewaarde bakvet om de crème wat smeuïger te maken.
Serveren
6
  • Snijd de runderlende, tegen de draad in, in dunne plakken (zie Tip).
  • Verdeel de runderlendeplakken over de borden en schep de wortelcrème ernaast.
  • Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen.
  • Schenk de saus in een kleine kom zodat iedereen deze naar wens kan toevoegen.

Tip: Als je goed naar het vlees kijkt, zie je dat er groeven in zitten. Leg de runderlende zo neer dat de groeven horizontaal lopen en snijd dan verticaal in plakken. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs