HelloFresh
topBanner
Romige fusilli met spinazie en geitenkaas

Romige fusilli met spinazie en geitenkaas

Een Italiaans gerecht met volkoren pasta en walnoten

Lees meer

De geliefde combinatie van geitenkaas met walnoten hebben we deze week in een pasta met spinazie verwerkt. Niet alleen zitten walnoten vol met antioxidanten, maar bevat spinazie veel vitamine K, is venkel rijk aan vitamine C en zitten er veel vezels in volkoren pasta.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Venkel

180 g

Fusilli

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

4 el

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

300 g

Spinazie

50 g

Geitenkaas, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

20 g

Walnoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2820.016 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels13 g
Eiwitten26 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel en oregano toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de kookroom en 75 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken. Voeg tenslotte de helft van de geitenkaas toe en laat al roerende smelten.

5

Voeg de fusilli toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en verhit 1 minuut.

6

Verdeel de fusilli over de borden. Verkruimel de walnoten en bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en de walnoten.