Skip to main content
Romige farfalle met gekruid kipgehakt
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

met venkel, spinazie en belegen kaas

4.4
(446)

Venkel heeft een lichte anijssmaak die in de verte wel wat aan drop doet denken. In dit gerecht combineer je het met Italiaans gekruid kipgehakt en de milde, zachte zuivelsmaak van crème fraîche. Op onze blog vind je een handig stappenplan voor het schoonmaken van venkel.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Venkel

90 g

Farfalle

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

100 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

3 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3402 kJ
Calories813 kcal
Fat38 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate71 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber11 g
Protein42 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Knoflook en ui snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Venkel snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie tip). Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.

Farfalle koken
3

Kook de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door (zie tip). Voeg de farfalle toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes