Skip to main content
Romige aspergesoep met ontbijtspek
Romige aspergesoep met ontbijtspek

Romige aspergesoep met ontbijtspek

met croutons, verse kruiden en olijfolie met citroen

4.1
(101)

Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootste gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!

Ga voor deze romige aspergesoep met knapperig ontbijtspek voor 4 personen met verse dragon en zelfgemaakte croutons.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

250 g

White asparagus

100 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Shallot

5 g

Tarragon and chives

4 milliliters

Lemon-flavoured olive oil

1 pinch

Nutmeg

1 piece

Garlic

2 slice

Bacon

1 piece

White ciabatta

(Contains: Rogge, Tarwe May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

400 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4001 kJ
Calories956 kcal
Fat56.7 g
Saturated Fat26.5 g
Carbohydrate87.3 g
Sugar8 g
Dietary Fiber18.7 g
Protein21.4 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Slotted Spoon
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Snijd de sjalot en knoflook grof. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd vervolgens de topjes eraf. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.

Groenten koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en asperges toe. Bak al roerend 1 minuut. Voeg het water toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Spek bakken
3

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het spek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Garnering bereiden
4

Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak het brood in 6 minuten tot knapperige croutons. Snijd de verse dragon en bieslook fijn.

Soep afmaken
5

Haal de soep van het vuur. Schep de aspergetopjes met een schuimspaan uit de pan en leg apart. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Breng de soep op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.

Serveren
6

Warm de soep 1 minuut opnieuw op. Serveer de soep in diepe kommen. Leg de aspergetopjes in het midden en garneer met de spekjes, croutons en verse kruiden. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

This week's must-try HelloFresh recipes