Bij Brandt & Levie gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op Nederlandse bodem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Pompoenblokjes
75 gram
Risottorijst
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Varkensworst met majoraan en knoflook
¾ el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
300 ml
Zoutarme kippenbouillon
¼ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Verdeel de helft van de pompoen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en peper. Schep goed om. Rooster de pompoen 20 - 25 minuten in de oven.
Tip: Van de andere helft van de pompoen maak je een puree voor door de risotto. Wil je het recept eenvoudiger? Bak dan alle pompoenblokjes in de oven en sla stap 4 over.
Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de worst open en knijp het vlees eruit. Verhit 1/2 el roomboter per persoon met 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en het worstvlees 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak nog 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de overige pompoenblokjes, afgedekt, in 6 - 8 minuten gaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de gekookte pompoenblokjes toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een zachte puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree dunner te maken.
Voeg, wanneer de risotto bijna gaar is, hand voor hand de spinazie toe en laat slinken. Roer vervolgens de pompoenpuree en 2/3 van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verdeel de risotto over diepe borden. Serveer met de geroosterde pompoenblokjes. Bestrooi met de overige kaas.