Skip to main content
Rijsttafel met gehaktballetjes in satésaus en kip
Rijsttafel met gehaktballetjes in satésaus en kip

Rijsttafel met gehaktballetjes in satésaus en kip

met sticky gele kokosrijst en sperziebonen

Deze week reis je door de keuken van Indonesië. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Allergens:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken fillets

¼ piece

Lime

100 g

Green beans

1 piece

Carrot

10 g

Garlic-ginger-chili mix

125 milliliters

Coconut milk

1.5 teaspoon

Ground turmeric

75 g

Jasmine rice

15 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present: Mosterd, Selderij, Soja, Tarwe, Ei)

½ sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

40 g

Peanut sauce

(Contains: Tarwe, Soja, Pinda's)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

½ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1353 kcal
Energy (kJ)5661 kJ
Fat79.7 g
Saturated Fat40.7 g
Carbohydrate96.5 g
Sugar23.3 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein58.1 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Casserole with Lid
Fryingpan with lid
Aluminum Foil
Large Bowl

Cooking Steps

Kip marineren
1

Snijd de limoen in partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit in een kom. Voeg de Javaanse wokpasta en kipfilethaasjes toe aan de kom en meng goed (zie Tip). Zet apart tot gebruik. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Rasp de wortel met een grove rasp.

Tip: Heb je satéprikkers in huis? Rijg dan elk kipfilethaasje aan een satéprikker. 

Rijst koken en bereiden
2

Verhit een steelpan met deksel met 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur voor de rijst. Voeg de gemalen kurkuma samen met de helft van de mix van verse gember, knoflook en rode peper toe aan de steelpan en bak kort. Voeg de rijst en 225 ml water per persoon toe. Verkruimel er 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven. Voeg ten slotte 1/3 van de kokosmelk toe en roer alles goed door. Laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken. Giet af en houd afgedekt warm.

Sperziebonen smoren
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige verse gember, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten. Voeg 1/3 van de kokosmelk en per persoon: 140 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje toe. Roer goed door en voeg de sperziebonen en de helft van de geraspte wortel toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 13 - 15 minuten op laag vuur koken. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei; de gezondheid van je huid, haar en nagels; en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Kip bakken
4

Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de overige wortel toe en schep goed om. Zet opzij en laat de smaken intrekken. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe aan een koekenpan met deksel. Leg de kipfilethaasjes in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, voeg de overgebleven marinade toe en bak de kip nog 2 - 3 minuten met deksel op de pan, of tot de kipfilethaasjes gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Gehaktballetjes bereiden
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten. Voeg de satésaus en de overige kokosmelk toe en verwarm 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de gele rijst over een grote kom en garneer met de helft van de gefrituurde uitjes. Serveer de overige elementen in aparte kommen of serveerschalen en verdeel over de tafel. Garneer de gehaktballetjes met de andere helft van de gefrituurde uitjes. Serveer met de overige limoenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

over rice with spicy scallion salsa, cashews & cucumber
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

with rainbow baby potato salad in honey-mustard dressing
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree, sperziebonen, spekjes en amandelschaafsel
Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

met gember, limoenrijst en komkommersalade
Jalfrezi-stijl kipcurry

Jalfrezi-stijl kipcurry

met gele rijst en komkommer-tomaatsalsa
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with baby potatoes and a crunchy salad

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce