Skip to main content
Rijkelijk gevulde minestrone
Rijkelijk gevulde minestrone

Rijkelijk gevulde minestrone

met conchiglie, verse kruiden en een ciabatta

4.0
(600)

.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 stalk

Celery

(Contains: Selderij)

½ piece

Carrot

½

Tomato paste

1 piece

Tomato

1 piece

Bay leaf

45 g

Conchiglie

1 piece

Sunflower seed ciabatta

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

15 milliliters

Basil crème

25 g

Grated Parmigiano Reggiano

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

400 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories694 kcal
Energy (kJ)2904 kJ
Fat29 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate78 g
Sugar15 g
Dietary Fiber6 g
Protein25 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de groentebouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte in vieren en snipper de stengels fijn. Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes.

Tip: Let jij op je zout-inname bereid dan per persoon 200 ml bouillon en vul dit aan met 200 ml kokend water. Gebruik daarnaast eventueel iets minder kaas.

Fruiten
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook, ui, bleekselderij en wortel 5 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

Soep koken
3

Voeg de tomaten toe. Blus de groente af met de groentebouillon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook, voeg de conchiglie toe en laat afgedekt 14 - 16 minuten zachtjes koken. Proef en kook eventueel zonder deksel verder voor een intensere smaak.

Tip: Let op! Als je de soep langer kookt, wordt de pasta ook zachter.

Ciabatta bakken
4

Bak ondertussen de ciabatta's 6 - 8 minuten in de oven.

Soep afmaken
5

Snijd de bladpeterselie en het basilicum fijn. Breng de minestrone op smaak met peper en zout en roer de basilicumcrème erdoor.

Serveren
6

Verdeel de minestrone over diepe borden of kommen en garneer met bladpeterselie, basilicum en de parmigiano reggiano. Serveer met de ciabatta.

This week's must-try HelloFresh recipes