
Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
¼ piece
Red chili pepper
10 g
Pre-cut onion & garlic
½ piece
Bell pepper
100 g
Pulled chicken
90 milliliters
Coconut milk
5 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
⅓ sachet(s)
Garam Masala
½ can
Tinned cherry tomatoes
5 g
Fresh coriander
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
¼ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper

Kook per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel kokend water te hebben.

Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de mix van knoflook en ui, paprikablokjes, de rode peper en de garam masala 1 minuut. Voeg de pulled chicken en sojasaus toe en bak 4 - 6 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik en kokosmelk toe en laat nog 3 - 4 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de curry met pulled chicken over de rijst. Garneer met de koriander.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 260 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.