Skip to main content
Portobello met geitenkaas en walnoten
Portobello met geitenkaas en walnoten

Portobello met geitenkaas en walnoten

Geserveerd met gebakken roseval aardappeltjes en courgette

4.2
(1,2K)

De portobello is een uitvergrote versie van de champignon en door de forse afmeting is hij perfect om te vullen. Dat doe je vandaag met de klassieke combinatie van geitenkaas, walnoten en honing. Even in de oven en je hebt een prachtig plaatje.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Roodschillige aardappelen

¼ bunch

Verse rozemarijn

½ unit

Rode ui

½ unit

Courgette

1 unit

Portobello

40 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2845 kJ
Calories680 kcal
Fat31 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate72 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber10 g
Protein21 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Paper Towel
Stove
Pan with Lid
Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Plate

Cooking Steps

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of keukenpapier.

Snijden
2

Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.

Aardappelen bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, gedurende 20 – 25 minuten afgedekt op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.

Groenten in de oven
4

Leg ondertussen de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Besprenkel alle groenten met de overige olijfolie en bestrooi met en de overige rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de geitenkaas in de portobello. Bak 20 – 22 minuten in de oven.

Walnoten meebakken
5

Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten in de laatste 5 minuten van de baktijd over de bakplaat met groenten.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes