Skip to main content
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade

Quatre épices is een Franse kruidenmix bestaande uit peper, nootmuskaat, kruidnagel en gember - het wordt zowel voor hartige als zoete bereidingen gebruikt.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

½ piece

Leek

1 piece

Garlic

75 g

Diced pumpkin

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Spinach

0.16 sachet(s)

Quatre épices

¼ piece

Filo pastry

½ piece

Orange

Not included in your delivery

½ tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2220 kJ
Calories531 kcal
Fat35 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate38 g
Sugar19 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein11 g
Potassium135.8 mg
Calcium30 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de prei 2 - 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur.

Vulling maken
3

Voeg de kookroom toe. Scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat de spinazie slinken in de stoof. Breng op smaak met 1/2 tl quatre épices per persoon, peper en zout. Roer goed door elkaar.

Pastei bakken
4

Schep de pompoenvulling in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het filodeeg. Leg het filodeeg over de vulling in de ovenschaal en stop de randen in. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het filodeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Tip: Heb je een keukenkwastje in huis? Smeer hiermee een beetje olijfolie of gesmolten boter over het filodeeg voor een mooi glanzend korstje.

Salade maken
5

Schil ondertussen de sinaasappel en snijd in blokjes. Meng de blokjes sinaasappel in een saladekom met de overige spinazie, het sesamzaad en 1 tl extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente per portie bevat? Samen met de sinaasappel levert dat een maaltijd op vol vezels en vitaminen.

Serveren
6

Verdeel de pompoenpastei over de borden. Serveer met de salade.

This week's must-try HelloFresh recipes