Skip to main content
Plaattaart met drie soorten tomaat
Plaattaart met drie soorten tomaat

Plaattaart met drie soorten tomaat

met verse geitenkaas en basilicum

Deze plaattaart ziet er indrukwekkend uit, maar is heel makkelijk te bereiden. Je bakt de bodem eerst zonder beleg, zodat hij goed knapperig wordt. Pas daarna beleg je de plaattaart met tomaat en verse geitenkaas. Tip: als het zonnetje schijnt is dit ook een perfect gerecht om te maken voor een picknick, het is namelijk makkelijk mee te nemen én koud ook heel lekker!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Bladerdeeg

(Contains: Gluten May be present: Melk (inclusief lactose))

½ unit

Tomaat

½ unit

Pruimtomaat

125 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Sjalot

45 g

Mesclun

40 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Rode wijnazijn

½ teaspoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3904 kJ
Calories933 kcal
Fat68 g
Saturated Fat28.5 g
Carbohydrate59 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein17 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Paring Knife
Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Bakplaat
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Rol het het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak dan 12 – 14 minuten in de oven tot hij lichtbruin kleurt.

Tomaat snijden en mengen
2

Snijd ondertussen de tomaat en de pruimtomaat in dunne plakken en halveer de rode cherrytomaten. Voeg alle tomaten toe aan een kom en meng met de helft van de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout.

Sjalot karameliseren
3

Snijd de sjalot in fijne halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sjalot toe en bestrooi met zout. Bak de sjalot 3 minuten, draai daarna het vuur middellaag en bak nog 10 – 12 minuten, of totdat de sjalot zacht en goudbruin is.

Beleggen en bakken
4

Verdeel ondertussen de plakken tomaat en de cherrytomaat gelijkmatig over het gebakken bladerdeeg. Zet de bakplaat terug in het midden van de oven en bak de plaattaart nog 14 – 18 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de overige extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een dressing. Voeg de mesclun toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de sjalot over de plaattaart en verbrokkel de verse geitenkaas erboven. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

with Italian cheese & basil crème
Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

inspired by Hokkien Mee, with crispy onions & a twist of lime
Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Peruvian classic, with tomato, parsley & bell pepper
Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

one simple recipe with extra flavours for parents!
Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

over rice with chili pepper & yellow curry spices
Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

with kale & a garlic poppyseed roll
Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

with hidden veggies for kids: broccoli
Chickpea & Sweet Potato Curry

Chickpea & Sweet Potato Curry

over rice with apricot chutney & fresh herbs
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet potato, lemon, almonds & cucumber
Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

over sweet potato mash with onion jus & cucumber salad
Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

with roasted eggplant, butter lettuce & cashews
Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

with a creamy cucumber-apple salad & fresh herbs
Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

with jalapeño, red cabbage & fresh herbs
Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

with capers, green beans & fresh dill
Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

over garlic rice with pak choi & carrot
Flemish-Style Sausage Rolls

Flemish-Style Sausage Rolls

with homemade applesauce & crunchy slaw
Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

with pumpkin seed salsa, lime & spinach
Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

with potato wedges & vegetables
Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

over cauliflower rice with bell pepper
Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

with quick-pickled slaw, East Asian-style sauce & gomashio