Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmati rice
100 g
Chicken thigh strips
25 g
Chopped onion
½ sachet(s)
Red curry spices
1 piece
Tomato
100 g
Spinach
1 pack
Lentils
90 milliliters
Coconut milk
10 milliliters
Fish sauce
(Contains: Vis)
¼ piece
Lime
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
25 g
Greek-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olive oil
0.13 piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes en 1/2 zakje rode currykruiden per persoon toe en bak 3 minuten.
Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de spinazie, evenuteel in delen, toe en bak 1 minuut mee. Voeg de linzen, kokosmelk, tomatenblokjes en vissaus toe. Verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok en verhit het geheel 4 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie grof. Verbrokkel de witte kaas.
Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de curry erover. Garneer met de witte kaas, bladpeterselie en de partjes limoen.