Penne in romige pompoensaus met spekreepjes
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie

Vandaag bereid je een pasta met romige pompoensaus en knapperige spekjes. Dit gerecht zal gegarandeerd in de smaak vallen op een koude winteravond!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Wholegrain penne

(Contains Tarwe May be present Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

½ piece

Garlic

½ piece

Red onion

¼ piece

Butternut squash

50 g

Spinach

25 g

Cream cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

50 g

Bacon lardons

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Ei, Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh sage

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories742 kcal
Energy (kJ)3106 kJ
Fat27.5 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate88.7 g
Sugar12 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein30.6 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Pompoen koken
1

Was of schil de flespompoen en snijd in grove stukken. Zet de pompoen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Pasta koken
2

Breng water aan de kook in een ruime pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
3

Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. 

Spekreepjes bakken
4

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten bruin en krokant. Haal de spekreepjes uit de pan en bewaar apart tot serveren. Verhit de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 - 3 minuten in het bakvet van de spekreepjes. Voeg de knoflook en salie toe en bak 1 minuut (zie Tip).

Weetje: Salie heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Gebruik dan de helft van de salie en voeg eventueel later meer toe.

Saus maken
5

Voeg de roomkaas en per persoon: 1/2 el roomboter, 1/4 bouillonblokje en 100 ml kookvocht toe aan de pompoen. Pureer met een staafmixer en breng flink op smaak met peper en zout. Schep de pompoenpuree in de koekenpan bij de salie en ui. Voeg de spinazie toe, breng de saus aan de kook en blijf roeren tot de spinazie geslonken is (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra water of kookvocht toe als de saus te dik wordt.

Serveren
6

Voeg de penne toe aan de saus en meng goed door. Serveer in een diep bord. Garneer met de spekreepjes en grana padano-vlokken.

Weetje: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker en goed is voor de gezondheid van je huid, haar en nagels? 200 gram pompoen bevat al de helft van de ADH vitamine A.