Wist je dat deze paprika-chilitortilla van No Fairytales voor wel 45% uit groenten bestaat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
1 piece
Tomato
125 g
Tomato falafel
2 piece
No Fairytales pepper-chili tortilla
40 g
Hummus
(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)
25 g
Organic full-fat yogurt
50 g
Greek-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
5 g
Fresh mint
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de falafelballetjes 7 - 8 minuten. Keer regelmatig om. Haal daarna uit de pan en bewaar op een bord bedekt met keukenpapier.
Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 7 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel ondertussen de paprika-chilitortilla's over een bakplaat met bakpapier. Bak 2 - 4 minuten in de oven.
Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak de stapel tortilla's dan in aluminiumfolie en verwarm ook 2 - 4 minuten in de oven. Of gebruik een koekenpan als je maar een paar tortilla's hoeft op te warmen.
Meng de hummus in een kom met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas en snijd de munt fijn.
Verdeel de yoghurt-hummus over de paprika-chilitortilla's. Verdeel de plakjes tomaat, de courgette en de falafel eroverheen. Garneer met de witte kaas en verse munt en breng op smaak met peper.
Tip: Let jij op je zoutinname? Beleg de tortilla's dan met de helft van de witte kaas. Gebruik de rest de volgende dag voor bijvoorbeeld een salade of belegd broodje.