Skip to main content
Pangasiusfilet met krokante chorizokorst
Pangasiusfilet met krokante chorizokorst

Pangasiusfilet met krokante chorizokorst

met Mediterrane groenten en krieltjes

4.2
(224)

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Allergens:
Vis
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

100 g

Basa fillet

(Contains: Vis)

25 g

Diced chorizo

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains: Tarwe)

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

½ piece

Courgette

10 g

Capers

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ sachet(s)

Dried oregano

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

50 milliliters

Water

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3525 kJ
Calories843 kcal
Fat50.6 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate57.8 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein33.7 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Small Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Voeg de krieltjes en 50 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel op middellaag vuur en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet eventueel af als het water nog niet volledig verdampt is.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de oregano en 1/2 el olijfolie per persoon toe en bak de krieltjes in 5 - 7 minuten krokant.
Snijden
2
  • Snijd de ui en tomaat in partjes.
  • Snijd de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Meng in een grote kom de groenten met de kappertjes, de Siciliaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Chorizo-panko maken
3
  • Snijd de chorizo fijn en meng in een kom met de panko.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en besmeer de bovenzijde met 1/2 el mayonaise (zie Tip). Bestrooi de vis met de helft van de chorizo-panko.
  • Leg de vis in het midden van de bakplaat op de groenten en bak de laatste 13 - 15 minuten mee in de oven.
  • Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1 tl zwarte balsamicoazijn.

Tip: Heb je geen mayonaise in huis? Gebruik dan yoghurt of leg de vis in een ovenschaal en bestrooi met de chorizo-panko.

Serveren
4
  • Bak de overige chorizo-panko de laatste 1 - 2 minuten mee met de krieltjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over borden.
  • Leg de groenten met vis ernaast.
  • Besprenkel met de balsamico-mayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes