HelloFresh
Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Oosterse tartaar met kastanjechampignons

Met rijst, paksoi en geroosterd sesamzaad

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 959 beoordelingen
Lees meer

Tartaar in een Aziatisch gerecht - dat klinkt misschien gek, maar gecombineerd met paksoi, paddenstoelen en sojasaus geef je de tartaar een Japanse twist. De geroosterde sesamzaadjes maken het helemaal af. Laat je verrassen door dit bijzondere recept!

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagen
Allergenen:SesamzaadVisGlutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

3 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Sjalot

10 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

250 g

Kastanjechampignons

1 stuks

Bosui

⅗ stuks

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

12 g

Surinaamse rijst

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

2 stuks

Rundertartaar

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2176 kJ
Energie (kcal)520 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels4 g
Eiwitten33 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Schil de gember en snijd in dunne plakken. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad in 2 – 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Halveer de kastanjechampignons en snijd de eventuele grotere kastanjechampignons in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein maar houd de stelen apart van de groene bladeren.

Rijst koken
Rijst koken
3

Kook de rijst met de gember t, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Haal de gember voor serveren uit de rijst en breng de rijst op smaak met peper en zout.

Paksoi bakken
Paksoi bakken
4

Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak 6 – 7 minuten, voeg de laatste 2 minuten het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met de vissaus.

Tartaar bakken
Tartaar bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 minuten. Voeg de rundertartaar toe en bak in 3 – 4 minuten los. Voeg de kastanjechampignons en de sojasaus toe en bak nog 4 – 5 minuten of tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met peper.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de tartaar, de kastanjechampignons en de paksoi. Garneer met de bosui en het sesamzaad.