Voor dit gerecht maak je zelf tacochips door kant-en-klare tacoschelpen te bestrooien met komijn en knapperig te bakken in de oven. De warme smaak van het paprikapoeder en de pittige komijn geven deze quinoasalade een Mexicaans tintje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Rode paprika
½ jar
Mais
75 gram
Quinoa
1.5 tl
Gemalen komijnzaad
1.5 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Tacoschelpen
¼ stuk(s)
Limoen
50 ml
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
150 ml
Groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 190 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in dunne repen. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de quinoa, 1 tl komijn per persoon en de helft van het paprikapoeder al roerend 30 seconden op hoog vuur (zie tip). Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika en mais toe en bak al roerend 6 – 8 minuten. Besprenkel ondertussen de tacoschelpen met de zonnebloemolie en bestrooi met de overige komijn. Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten.
Breng de tacoschelpen op smaak met zout. Rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de yoghurt met ½ tl limoenrasp per persoon en het overige paprikapoeder. Voeg naar smaak limoensap, peper en zout toe. Breek de tacoschelpen tot chips.
Scheur de spinazie klein en voeg het grootste deel van de spinazie (eventueel in delen) en de quinoa toe aan de wok of hapjespan. Laat de spinazie al roerend slinken. Meng er 1 el van de yoghurtsaus per persoon door en breng op smaak met peper en zout.
Meng de overige spinazie door de warme salade en verdeel over de borden. Garneer de salade met de overige yoghurtsaus en bestrooi met de tacochips.