Skip to main content
Romige aardpeersoep met krokante aardpeer en tuinkers
Romige aardpeersoep met krokante aardpeer en tuinkers

Romige aardpeersoep met krokante aardpeer en tuinkers

2 porties | met geroosterde hazelnoten en olijfolie met truffelaroma

4.3
(16)

Aardperen hebben van nature een rokerige en nootachtige smaak waardoor je niet veel smaakmakers hoeft toe te voegen! Het zijn kleine smaakbommetjes.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Hazelnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

600 g

Potatoes

400 g

Jerusalem artichoke

2 piece

Garlic

2 piece

Shallot

1 piece

White baguette

(Contains: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

20 g

Hazelnuts

(Contains: Hazelnoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

10 g

Cress

15 milliliters

Truffle-style olive oil

Not included in your delivery

3 tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

White balsamic vinegar

1000 milliliters

Low sodium vegetable stock

4 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)6022 kJ
Calories1439 kcal
Fat58.8 g
Saturated Fat17.4 g
Carbohydrate187.2 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber27.1 g
Protein30.1 g
Salt7.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Plate
Tall-Sided Pan
Stick Blender
Paper Towel

Cooking Steps

1
  • Schil de aardappelen en 3/4 van de aardpeer. Snijd in blokjes van 2 cm. Was de achtergehouden 1/4 van de aardpeer grondig en snijd in plakjes van 2 mm.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. 
  • Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de aardpeerblokjes, aardappelblokjes en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Blus af met het witte balsamicoazijn. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 15 - 20 minuten.
2
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aardpeerplakjes 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de aardpeerplakjes uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de baguette 8 - 10 minuten in de oven. 
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
4
  • Knip de tuinkers.
  • Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de gebakken aardpeer, hazelnoten, tuinkers en truffelolie naar smaak. 
  • Snijd de baguette in plakjes en serveer ernaast.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn