Burrata met serranoham
Burrata met serranoham

Burrata met serranoham

Voorgerecht | 2 porties | met pistachenoten en kumato tomaat

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Ga voor een feestelijk voorgerecht vol Italiaanse delicatessen. Met de volle smaak van burrata gecombineerd met het zilte van de serranoham, op een bedje van kumato tomaat en afgemaakt met pistachnootjes. Een beter begin van je diner kun je niet krijgen.

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Pistachenoten
Cashewnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 bulb(s)

Burrata

(Contains Melk (inclusief lactose))

2 piece

Kumato tomato

10 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachenoten May be present Sesamzaad, Pinda's, Noten)

40 g

Arugula & lamb's lettuce

40 g

Green pesto

(Contains Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) May be present Pinda's, Noten)

1 piece

Lemon

40 g

Serrano ham

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1913 kJ
Calories457 kcal
Fat35.5 g
Saturated Fat14.6 g
Carbohydrate10 g
Sugar5.2 g
Dietary Fiber3.5 g
Protein24.1 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Snijd de kumato tomaat in dunne plakken.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Pers de citroen vervolgens uit boven een kleine kom.
2
  • Meng in een saladekom 1/2 el olijfolie met de zwarte balsamico en citroensap naar smaak.
  • Voeg de slamix toe.
  • Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pistachenoten goudbruin.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
4
  • Verdeel de tomatenplakken over platte borden.
  • Leg een handje slamix in het midden van de borden en leg 1 hele bol burrata op ieder bordje.
  • Scheur de serranoham in stukken en gebruik samen met de pistachenoten als garnering.
  • Besprenkel met de pesto en de citroenrasp.