Skip to main content
Bruschetta caprese
Bruschetta caprese

Bruschetta caprese

2 porties | met mozzarella, tomaat en balsamicocrème

4.8
(37)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Borreltijd? Maak er een extra speciaal moment van met zelfgemaakte bruschetta caprese - op en top Italiaans en klaar in slechts een kwartiertje.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

White ciabatta

(Contains: Rogge, Tarwe May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

1 piece

Garlic

3 piece

Tomato

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

8 milliliters

Crema di balsamico

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

10 g

Fresh basil

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1679 kJ
Calories401 kcal
Fat14.9 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate45.3 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber3.1 g
Protein19.7 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd elke ciabatta in 4 sneetjes en bak 5 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de mozzarella in 8 dunne plakken.
2
  • Snijd of scheur het basilicum grof.
  • Meng in een kom de tomatenblokjes met de Siciliaanse kruiden. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie, peper en zout toe.
  • Voeg 2/3 van het basilicum toe en meng door de tomaten. Laat staan tot serveren.
3
  • Haal de broodjes na het bakken in stap 1 uit de oven en zet de oven op de grillstand. 
  • Pel de knoflookteen en snijd doormidden. 
  • Wrijf de knoflook met de snijkant over de bovenkant van de broodjes.
  • Leg op elk broodje 1 mozzarellaplakje en grill de broodjes 2 - 3 minuten op de hoogste stand in de oven, of tot de mozzarella licht gesmolten is.
4
  • Verdeel de tomatenblokjes over de broodjes.
  • Besprenkel de bruschetta met de balsamicocrème en bestrooi met het overige basilicum.

This week's must-try HelloFresh recipes