Skip to main content
Bakbox | Pizzabrood met mozzarella en tomaat
Bakbox | Pizzabrood met mozzarella en tomaat

Bakbox | Pizzabrood met mozzarella en tomaat

10 porties | met vers basilicum en pesto

4.3
(15)

Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen! Wie wordt er niet blij van pizza? Deze verpak je in de vorm van een brood! Met pesto, olijven en ham valt deze snack zeker in de smaak tijdens een gezellig avondje thuis.

Tags:
Recipe
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Pizza dough

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 g

Passata

1 sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Garlic

40 g

Green pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten May be present: Pinda's, Noten)

10 g

Fresh basil

20 g

Leccino olives

50 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

4 slice

Ham

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1055 kcal
Energy (kJ)4413 kJ
Fat50 g
Saturated Fat18.4 g
Carbohydrate102.7 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein42.5 g
Salt4.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur de mozzarella in kleine stukken. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd het basilicum fijn. Snijd de olijven in kleine schijfjes en de ham in repen. Meng in een kleine kom de passata met de knoflook, 1 zakje Italiaanse kruiden en 1 el extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Pizzadeeg beleggen
2

Rol de helft van het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Besmeer het deeg met de pizzasaus en beleg met de mozzarella, geraspte kaas, leccino olijven, ham en de helft van het basilicum.

Pizzabrood maken
3

Leg het andere stuk pizzadeeg op de vulling. Zet een kleine kom ondersteboven in het midden van het deeg. Snijd het deeg rondom de kom vanaf het midden naar buiten in 12 gelijke stroken. Draai iedere strook twee keer en wissel per strook van richting naar links of rechts.

Bakken en serveren
4

Bak het pizzabrood 13 - 15 minuten in de oven. Haal het pizzabrood uit de oven en serveer op een grote serveerschaal. Garneer met het overige basilicum en besprenkel met de groene pesto.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes