topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mac & cheese met pompoen

Mac & cheese met pompoen

met spinazie, tijm en pompoenpitten

Rigatoni, met hun opvallende geribbelde vorm, zijn als kleine smaakmagneten in de wereld van pasta. Door hun ribbels houden rigatoni sauzen perfect vast, waardoor elke hap een smaakexplosie wordt.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Paprikapoeder

150 gram

Pompoenblokjes

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2629 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten22.9 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.1 g
Eiwitten27 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet daarna af, maar bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pompoen koken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de gedroogde tijm toe en roerbak 4 – 6 minuten. Blus af met de bouillon en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten, of tot de pompoen zacht is.

Saus maken
3

Haal de pompoen van het vuur en schep over in een hoge kom. Voeg een scheutje melk toe en pureer met een staafmixer. Voeg een extra scheutje melk of wat kookvocht van de rigatoni toe als de saus te dik is. Schenk de saus vervolgens terug in de pan.

Mengen
4

Voeg de spinazie, 3/4 van de belegen kaas, 3/4 van de oude kaas en de rigatoni toe aan de pompoensaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel nog 1 minuut.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer - belangrijk voor de vorming van hemoglobine in ons bloed. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam!

Pastaschotel bakken
5

Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Bak de pastaschotel 10 – 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant bruin kleurt. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Verdeel de mac & cheese over de borden. Garneer met de pompoenpitten.