Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

met rijst, asperges en limoenmayonaise

Speciaal ingrediënt in je box! Het seizoen is weer geopend: geniet van groene asperges, vers van eigen bodem.

Labels:
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

¼ stuk(s)

Mango

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Komkommer

125 gram

Groene asperges

75 gram

Sushirijst

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

70 gram

Bloem

75 ml

Water

2 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

2 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4542 kJ
Energie (kcal)1085 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten134.4 g
waarvan suikers25.7 g
Vezels9.3 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Pan
Koekenpan
Diep bord
Grote kom
Keukenpapier
Bord

Instructies

Koolsla maken
1

Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan een kleine kom en zet in de vriezer tot gebruik. Meng in een kom de wittewijnazijn met de helft van de suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om zodat de smaken goed intrekken.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de sushirijst toe aan de pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel met lauw water en laat uitlekken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in blokjes. Verwijder 1 - 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Halveer de asperges in de lengte en snijd ze vervolgens in de breedte doormidden.

Asperges bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de asperges 10 - 12 minuten (zie Tip). Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl limoensap en 1 tl suiker. Voeg eventueel meer limoensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gebruik eventueel een grillpan.

Tempura voorbereiden
4

Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuf zout. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Maak in een grote kom een beslag van het koude water en 50 g bloem per persoon (zie Tip). Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 

Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el (ijs)water toe. Is het beslag te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.

Tempura bakken
5

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is. Leg een bord met keukenpapier klaar om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Haal de vis eerst door de bloem en zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Haal de vis vervolgens door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de vis 3 - 4 minuten per kant, of tot hij een goudbruin korstje heeft. 

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de koolsla op de rijst en besprenkel met de achtergebleven zoetzure dressing. Verdeel de vistempura, mango, asperges en komkommer over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en de gomasio (zie Tip).

Tip: Heb je sojasaus in huis? Voeg dit naar smaak toe.