Skip to main content
Linguine met saus van courgette

Linguine met saus van courgette

met kipgehaktballetjes en cherrytomaten

3.8
(571)

De kipgehaktballetjes zijn op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Ze vormen een smaakvolle toevoeging aan deze gezonde pasta. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Family
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

1 piece

Courgette

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Italian seasoning

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories640 kcal
Energy (kJ)2679 kJ
Fat19 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate79 g
Sugar14 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
High-Sided Bowl
Saucepan
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd 1/4 van de courgette in blokjes en snijd de overige courgette in grove stukken. Halveer de ui, snijd de helft in grove stukken en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum en de peterselie fijn.

Saus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan. Voeg de knoflook, grove stukken courgette en ui toe aan de pan. Bak 3 - 4 minuten. Bereid de bouillon. Blus vervolgens de groenten af met de bouillon en voeg de helft van de Italiaanse kruiden toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken, of tot de courgette zacht is. Pureer in een hoge kom de gestoomde groenten met de helft van de verse kruiden tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Leg de kipgehaktballetjes in de pan en halveer met een spatel. Bak 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de courgetteblokjes, cherrytomaten, overige ui en overige Italiaanse kruiden toe aan de pan. Bak 2 - 3 minuten. Dek de pan af en laat nog 4 - 5 minuten bakken, of tot de kipgehaktballetjes gaar zijn.

Serveren
4

Meng de courgettesaus met de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de gehaktballetjes en groenten erover. Garneer met het verse basilicum en de peterselie.

Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes