Lauwwarme noedelsalade met krokante vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme noedelsalade met krokante vis

Lauwwarme noedelsalade met krokante vis

met zelfgemaakte chilisaus en gezouten pinda's

Limoenen zitten boordevol vitamine C, wat de immuniteit stimuleert en de huid gezond houdt. Een eenvoudige manier om je dagelijkse vitamine C binnen te krijgen!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Tarwe
Spelt
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

(Bevat Vis, Tarwe, Spelt)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Little gem

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2444 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers14 g
Vezels8.7 g
Eiwitten29.5 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Grote saladekom

Instructies

Chilisaus maken
1
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de mix van gember, knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut, of tot deze begint te geuren. 
  • Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 1/2 el suiker en 2 el water toe en breng aan de kook.
  • Laat daarna de saus 5 - 10 minuten inkoken op laag vuur.
Visburger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Zorg dat de roomboter goed heet is en bak de visburger 3 minuten per kant, of tot de korst goudbruin is. 
  • Snijd ondertussen de limoen in 4 partjes en de little gem grof. Snijd de koriander grof.
  • Haal de visburger uit de pan en bewaar apart. 
Roerbakken
3
  • Voeg de wortel-koolmix, de noedels en 1 el van de chilisaus per persoon toe aan dezelfde koekenpan en roerbak 2 - 3 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Haal de chilisaus van het vuur en voeg per persoon: 1 limoenpartje en 1/2 el vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe.
  • Meng in een grote saladekom de noedels, koriander, wortel-koolmix en de little gem met de overige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de visburgers in reepjes. 
  • Verdeel de noedelsalade over diepe borden en bestrooi met de pinda's. 
  • Leg de visburgerstukjes erop en serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.