Skip to main content
Kipfilethaasje met bulgur, courgette en radicchiomelange
Kipfilethaasje met bulgur, courgette en radicchiomelange

Kipfilethaasje met bulgur, courgette en radicchiomelange

Een gerecht uit het Midden-Oosten met een frisse salade

3.7
(906)

Bulgur is een onmisbaar ingrediënten in de Turkse en Arabische keuken. Ook in India stat bulgur vaak op het menu. Bulgur is een graansoort en wordt meestal van durum gemaakt. Bulgur wordt ook wel burghul of boergoel genoemd en heeft een notige smaak. Ideaal om toe te voegen aan een Midden-Oosters recept dus!

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

½ unit

Sjalot

½ unit

Courgette

1 unit

Pruimtomaat

110 g

Kipfilethaasjes

40 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories559 kcal
Energy (kJ)2338.9 kJ
Fat11 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate85 g
Dietary Fiber19 g
Protein36 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de courgette in blokjes en snijd de tomaat klein.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes 8 – 10 minuten op middelhoog vuur bruin en gaar.

4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en roerbak 6 - 8 minuten.

5

Scheur ondertussen de radicchiomelange boven een saladekom klein. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe aan de salade.

6

Voeg bulgur en tomaat toe aan de wok of hapjespan met groenten en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de bulgur over de borden en serveer met de kipfilethaasjes en salade. Besprenkel de bulgur met het bakvocht van de kipfilethaasjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes