Skip to main content
Kalfsburger met kalfsjus met rode ui

Kalfsburger met kalfsjus met rode ui

met zoete aardappel-wortelpuree, rucola en veldsla

4.0
(255)

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Veal burger

2 piece

Carrot

150 g

Sweet potato

40 g

Arugula & lamb's lettuce

30 g

Veal jus

½ piece

Red onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories514 kcal
Energy (kJ)2150 kJ
Fat23.4 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate44.1 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber9.7 g
Protein26 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl
Grater
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel en rode ui in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kalfsburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Jus maken
3

Bak in dezelfde pan de rode ui in 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 75 ml water en 30 g kalfsjus toe. Meng goed door en laat de jus 5 minuten zacht pruttelen zodat hij indikt (zie Tip). Roer af en toe door.

Tip: Vind je de saus nog wat te dun? Zet het vuur dan de laatste 2 minuten hoog.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing.

Puree maken
5

Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl mosterd, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Leg de kalfsburger op de puree en giet de jus eroverheen. Serveer de salade ernaast.

This week's must-try HelloFresh recipes