Skip to main content
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

met amandelkorst, paddenstoelen en verse tijm

4.2
(1,5K)

Liefde gaat door de maag en met dit restaurantwaardige recept pak je jouw valentijn gegarandeerd in!

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Shallot

100 g

Parsnip

150 g

Potatoes

5 g

Fresh thyme

6.25 g

Panko breadcrumbs

5 g

Shaved almonds

100 milliliters

Organic heavy cream

1 piece

Cod fillet

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories918 kcal
Energy (kJ)3839 kJ
Fat63 g
Saturated Fat28 g
Carbohydrate46 g
Sugar13 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein36 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Oven Dish
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout.

Koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en per persoon 25 ml slagroom toe. Bewaar de rest van de slagroom voor de saus. Kook 8 minuten en giet daarna af.

Kabeljauw bakken
3

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wrijf de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de kabeljauw erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de kabeljauw 10 - 15 minuten in de oven.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de helft van de sjalot en de knoflook 2 minuten. Voeg de gemengde paddenstoelen en de overige tijm toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de rest van de sjalot 2 minuten. Voeg de overige slagroom en aardappel- en pastinaakblokjes toe en kook 3 minuten zachtjes. Breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schenk de roomsaus met pastinaak en aardappel in diepe borden. Verdeel de paddenstoelen erover en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het geroosterde panko-amandelmengsel dat is achtergebleven in de ovenschaal.

This week's must-try HelloFresh recipes