De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Half kruimige aardappelen
½ unit
Prei
75 g
Sperziebonen
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains: Vis)
10 g
Kappertjes
250 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Mosterd
1 tablespoon
Bloem
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de lengte in rolletjes van 10 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Meng de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de knoflook en de helft van de sjalot 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart.
Meng in een kom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd met de overige sjalot, peper en zout tot een vinaigrette. Hak de bladpeterselie fijn.
Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kabeljauw door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de kabeljauw.
Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de kappertjes toe aan de koekenpan van de kabeljauw op hoog vuur. Bak de kappertjes 2 - 3 minuten en wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten boter met kappertjes over de kabeljauw.
Meng de vinaigrette naar smaak met de sperziebonen en prei. Verdeel de groenten over de borden met kabeljauw. Serveer de kabeljauw met de geroosterde aardappelen.