Voor dit pastagerecht met farfalle -wat letterlijk vlinders betekent in het Italiaans- maak je zelf de saus van cherrytomaten, sjalot en tijm. Doordat je de tomaten opbakt, krijgen ze een zoete smaak. Je serveert de saus met witte tonijn. Alles over de tonijn en visser Jack lees je op de extra informatiekaart.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
250 g
Rode cherrytomaten
2 sprig
Verse tijm
(May be present: Selderij)
1 can
Tonijn in olijfolie
(Contains: Vis)
90 g
Farfalle
(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)
40 g
Rucola
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Olijfolie
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.
Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. Snijd de cherrytomaten doormidden. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd of hak fijn. Laat de tonijn uitlekken.
Kook de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten en het grootste deel van de tijm toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut de helft van de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg daarna de farfalle en tonijn toe aan de saus.
Meng de rucola met de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom.
Verdeel de farfalle over de borden en garneer met de overige tijm. Serveer met de overige rucola.