Skip to main content
Italiaanse panzanellasalade met kipworstjes

Italiaanse panzanellasalade met kipworstjes

met pesto-krieltjes en croutons

4.3
(11,8K)

Panzanella is een Toscaanse salade die oorspronkelijk werd gemaakt met alles wat nog voorradig was – oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

½ piece

White bread roll

2 piece

Chicken sausage

½ piece

Roma tomato

½ piece

Tomato

60 g

Red cherry tomatoes

2.5 g

Fresh basil

30 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

10 g

Pesto rosso

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3042 kJ
Calories727 kcal
Fat40 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate61 g
Sugar8 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein26 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 – 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Bakken
2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn.Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Tip: De croutons kunnen snel aanbranden. Let daarom goed op en schep regelmatig om.

Panzanella maken
3

Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de basilicum fijn. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Meng de salade, alle tomaten, het basilicum en de croutons met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Het beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4

Verhit de koekenpan van de croutons opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de pesto-krieltjes en kipworstjes over de borden. Serveer de panzanellasalade ernaast

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes