Skip to main content
Indiase linzenstoof met naan
Indiase linzenstoof met naan

Indiase linzenstoof met naan

met spinaziesalade en frisse yoghurtsaus

4.2
(4,6K)

In de traditionele Indiase keuken wordt naan gebruikt als een soort lepel om andere gerechten mee op te scheppen. Lukt dat jou bij deze linzenstoof? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Sweet potato

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

1 cm

Fresh ginger

⅓ sachet(s)

Ground cumin

0.17 sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains: Mosterd)

0.51 teaspoon

Ground turmeric

50 milliliters

Coconut milk

75 g

Spinach

1.5 piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley & coriander

1 can

Lentils

½ piece

Naan

50 g

Greek yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories691 kcal
Energy (kJ)2891 kJ
Fat30 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate79 g
Sugar16 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein20 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Peeler
Casserole with Lid
Sieve
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui en rasp de gember of snijd fijn. Meng in een kleine kom het gemalen komijnzaad, het mosterdzaad en de kurkuma.

Specerijen bakken
2

Voeg de gedroogde specerijen toe aan een hapjespan met deksel zonder olie. Bak 1 – 2 minuten of tot ze beginnen te geuren. Voeg vervolgens de roomboter toe, laat smelten en voeg de rode ui, gember en 3/4 van de knoflook toe. Bak nog 2 – 3 minuten.

Bakken
3

Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, nog 1 – 2 minuten. Voeg per persoon: 125 ml bouillon en 50 ml kokosmelk toe en laat het geheel op laag vuur, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan om de stoof iets te laten inkoken. Kook eventueel langer in als de stoof nog erg waterig is.

Salade maken
4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie klein. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in kwarten. Meng de tomaat en de helft van de spinazie met de dressing. Snijd de bladpeterselie en koriander grof. Laat de linzen uitlekken in een zeef.

Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Linzenstoof afmaken
5

Voeg de rest van de spinazie en de linzen toe aan de hapjespan. Roer goed door, tot de spinazie is geslonken. Laat de stoof nog 3 – 5 minuten op laag vuur pruttelen. Bak ondertussen het naanbrood 2 – 3 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige knoflook en de helft van de verse kruiden met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de citroen in parten.

Tip: Geef de yoghurtsaus een friszure twist door 1 tl citroensap of -rasp per persoon toe te voegen.

Serveren
6

Verdeel de linzenstoof over de borden. Serveer de salade ernaast. Serveer het naanbrood bij de linzenstoof. Garneer met de citroenpartjes en de overige verse kruiden. Zet de yoghurtsaus op tafel, zodat iedereen deze zelf naar wens kan toevoegen.

This week's must-try HelloFresh recipes