Brrr... Durf jij deze griezelige gehaktbrood-mummies aan? Ontdek op onze blog nog meer akelige lekkernijen voor jouw Halloweenfeestje. Geen trick, alleen maar treat!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1.5 piece
Carrot
¼ piece
Onion
5 g
Fresh curly parsley
100 g
Seasoned minced meat blend
15 g
Panko breadcrumbs
1 pinch
Nutmeg
0.1 roll(s)
Quiche dough
(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose), Gluten)
200 g
Potatoes
40 g
Cranberry chutney
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
5 milliliters
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd van een wortel 2 dunne plakjes per persoon, deze wortelplakjes gebruik je voor de ogen van de mummie. Snijd de rest van de wortel in dunne frieten.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.
Meng in een kom de wortelfrietjes met per persoon 1 tl honing en 1/2 el olijfolie. Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en laat in 35 - 40 minuten karamelliseren in de oven.
Snipper 1/4 ui per persoon zeer fijn en snijd de krulpeterselie fjin. Rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon. Leg het gehakt in een kom. Voeg de gesnipperde ui, de panko, de geraspte nootmuskaat, 1/4 tl zout per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.
Snijd het quichedeeg in dunne repen. Maak 1 gehaktbal per persoon van het gehaktmengsel. Druk de gehaktbal een beetje plat. Leg dunne repen over de gehaktbal en druk voorzichtig aan. Wissel steeds van richting zodat er een mummie ontstaat. Gebruik de wortelplakjes voor de ogen van de mummie. Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie. Leg de mummies erin en bak 25 - 30 minuten in de oven.
Tip: Wikkelde repen quichedeeg niet helemaal om de gehaktbal. Onder de gehaktbal wordt het deeg dan niet gaar.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de mummies over de borden en gebruik de cranberrychutney om er een bloederig geheel van te maken. Serveer met de gekaramelliseerde wortel en aardappelpuree. Garneer de aardappelpuree met de overige krulpeterselie.