Skip to main content
Gnocchi uit de oven met broccoli
Gnocchi uit de oven met broccoli

Gnocchi uit de oven met broccoli

Met kappertjes en provolone

3.7
(241)

Over de uitspraak van deze deegballetjes kun je struikelen - je spreekt het uit als 'njokkie' - maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Doordat je de gnocchi in dit recept bakt krijgen ze nog meer smaak. In de oven smelt je er vervolgens nog provolone overheen en de kappertjes geven het gerecht een interessante twist.

Allergens:
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

250 g

Gnocchi

(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

½ teaspoon

Gedroogde oregano

20 g

Kappertjes

50 g

Provolonevlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3979 kJ
Calories951 kcal
Fat46 g
Saturated Fat14.5 g
Carbohydrate99 g
Sugar5.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein30 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

broccoli
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

gnocchi
2

Verhit 2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot met een snuf zout 2 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoog en voeg de gnocchi toe. Bak de gnocchi in 5 – 6 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook en de gedroogde oregano toe en roerbak nog 1 minuut.

broccoli
3

Kook ondertussen de broccoli met een snuf zout, afgedekt, 2 –3 minuten. Giet af maar bewaar 40 ml van het kookvocht per persoon. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.

oven
4

Meng in een ovenschaal de broccoli met de gnocchi, de kappertjes, de helft van de provolone, de overige olijfolie, peper en zout. Schenk het bewaarde kookvocht over de gnocchi.

oven
5

Bestrooi het gerecht met de overige provolone. Bak de gnocchi 10 – 12 minuten in de oven.

serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes