Skip to main content
Gevulde portobello met gehakt
Gevulde portobello met gehakt

Gevulde portobello met gehakt

met gebakken krieltjes en geroosterde cherrytomaten

4.4
(1,5K)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

80 g

Portobello mushroom

½ piece

Shallot

5 g

Fresh flat leaf parsley

100 g

Seasoned minced meat blend

25 g

Panko breadcrumbs

15 g

Grana Padano flakes DOP

125 g

Red cherry tomatoes

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories817 kcal
Energy (kJ)3416 kJ
Fat40 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate73 g
Sugar9 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot, snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kom: het gehakt, de sjalot, de helft van de peterselie, de helft van de panko, de helft van de grana padano, peper en zout door elkaar. Kneed goed door elkaar.

Krieltjes bakken
2

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Portobello's vullen
3

Meng de overige panko en grana padano flakes met 1 el olijfolie per persoon in een kom. Verwijder voorzichtig eventuele steeltjes van de portobello. Vul de portobello's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het pankomengsel over het gehakt. Bak de portobello's 25 - 30 minuten in de oven.

Cherrytomaten roosteren
4

Doe de cherrytomaten in een andere ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak samen met de portobello 15 - 18 minuten in de oven.

Afwerken
5

Besprenkel de cherrytomaten met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon wanneer je ze uit de oven haalt.

Serveren
6

Verdeel de gevulde portobello's, gebakken krieltjes en geroosterde cherrytomaten over de borden. Garneer de krieltjes met de overige bladpeterselie.

This week's must-try HelloFresh recipes