Skip to main content
Gekonfijte kippendij met Franse linzensalade
Gekonfijte kippendij met Franse linzensalade

Gekonfijte kippendij met Franse linzensalade

Met rucola en pruimtomaat

Vive la France! Waan je met de rijke smaken van dit gerecht in een Franse bistro. Wij hebben je het meeste werk uit handen genomen door de kip alvast te konfijten. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, met als resultaat een heerlijk malse kip. Door de linzen met de vinaigrette te mengen wanneer ze nog warm zijn, komt de smaak nog beter tot zijn recht.

Allergens:
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

60 g

Groene linzen

2 unit

Pruimtomaat

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 unit

Gekonfijte kippendij

¼ unit

Sjalot

20 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

20 g

Rucola

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

¼ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Rode wijnazijn

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3397 kJ
Calories812 kcal
Fat49 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate46 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber15 g
Protein44 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Oven Dish
Aluminum Foil
Baking Sheet
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Meng de groene linzen met de bouillon in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af en laat goed uitstomen.

Tomaten roosteren
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes van 2 cm. Meng de blokjes tomaat in een ovenschaal met de olijfolie en de gedroogde tijm. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 20 – 22 minuten in de oven.

Kippendij in de oven
3

Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met aluminiumfolie, zet de bakplaat hoog in de oven en bak de laatste 15 minuten mee met de tomaat, of tot het huidje bruin en krokant is.

Vinaigrette maken
4

Hak de geroosterde hazelnoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Snipper ondertussen de sjalot. Meng in een kleine kom de rodewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd tot een dressing. Roer de sjalot erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Voeg de vinaigrette en de tomaat toe aan de pan met groene linzen en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en schep de groene linzen met tomaat erop. Leg de gekonfijte kippendij erop en bestrooi met de hazelnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Met citroenrisotto
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Speltwafels met avocado

Speltwafels met avocado

Met tomaat en oude kaas
Griekse yoghurt met peer

Griekse yoghurt met peer

Met rozijnen en hazelnoten
Gevulde kipfilet met coppa di parma

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette
Wraps met zalm en groenten

Wraps met zalm en groenten

Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Vlees- en gevogeltekwartet

Vlees- en gevogeltekwartet

wildzwijnburgers, kip in spek, biefstuk en fazantworstjes
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Vastkokende aardappelen met de zomerse smaak van verse citroen en olijven
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen
Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Geserveerd met basilicum, grana padano en pompoenpitten
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano
Scholfilet met aardappelen en salade van sperziebonen en zonnebloempitten

Scholfilet met aardappelen en salade van sperziebonen en zonnebloempitten

Geserveerd met frisse yoghurtsaus
Verse ravioli gevuld met spinazie en ricotta met gehakt-tomatensaus

Verse ravioli gevuld met spinazie en ricotta met gehakt-tomatensaus

Met gehakt van het Hollands Weiderund
Asperges met schelvis en gebakken aardappelen

Asperges met schelvis en gebakken aardappelen

Met zelfgemaakte kruidenboter
Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Bataat-knolselderijsoep

Bataat-knolselderijsoep

Met pompoenpitten en kruidenbaguette

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cod with Samphire, Olive Salsa & Lemon

Cod with Samphire, Olive Salsa & Lemon

over creamy mash with parsley & tomato
Creamy Chicken in Cheesy Leek Sauce

Creamy Chicken in Cheesy Leek Sauce

over rice with bell pepper & parsley
Hake Fillet with Pistou Mashed Potatoes

Hake Fillet with Pistou Mashed Potatoes

with cherry tomatoes & spinach
Basa in Caper Butter with Courgette & Parsley

Basa in Caper Butter with Courgette & Parsley

over tomato orzo with Sicilian-style herbs
Italian-Inspired Cheeseburger

Italian-Inspired Cheeseburger

with bruschetta dip, Parmigiano Reggiano & fries
Creamy Tahini Noodles with Steak Strips

Creamy Tahini Noodles with Steak Strips

with cucumber-peanut salad & ponzu
Chicken Noodle Stir-Fry

Chicken Noodle Stir-Fry

with courgette, chili pepper & gomashio
Chicken Pizza Boat with a Tex-Mex Twist

Chicken Pizza Boat with a Tex-Mex Twist

with cheddar, Romano pepper & corn salsa
Beetroot Wraps with Chicken Thigh & Chorizo

Beetroot Wraps with Chicken Thigh & Chorizo

with Romano pepper, zhoug & feta
Steak & Creamy Vegetables with Sicilian-Style Herbs

Steak & Creamy Vegetables with Sicilian-Style Herbs

with mushrooms, courgette & BBQ rub
Creamy Goat's Cheese Rigatoni with Fried Sage

Creamy Goat's Cheese Rigatoni with Fried Sage

in cherry tomato sauce with toasted walnuts
Pork Tenderloin with Fresh Tagliatelle in Creamy Truffle Sauce

Pork Tenderloin with Fresh Tagliatelle in Creamy Truffle Sauce

with Grana Padano, arugula & fresh herbs
Cheeseburger with Loaded Tortilla Chips

Cheeseburger with Loaded Tortilla Chips

with guacamole, spicy mayo, corn & tomato
Family Pasta Night: Creamy Fiocchi Tricolore in Sundried Tomato Sauce

Family Pasta Night: Creamy Fiocchi Tricolore in Sundried Tomato Sauce

build your own & enjoy together!
Duck Confit in Smoky Sauce with Bacon-Fried Corn

Duck Confit in Smoky Sauce with Bacon-Fried Corn

soul food-inspired, with cheesy mash & parsley
Goat's Cheese over Cranberry-Dressed Lentil Salad

Goat's Cheese over Cranberry-Dressed Lentil Salad

with salted almonds, pickled onion & roasted sweet potato
Sesame-Panko Chicken with Spicy Broccoli

Sesame-Panko Chicken with Spicy Broccoli

with sambal-soy potato salad
BBQ Portobello Pitas with Aioli

BBQ Portobello Pitas with Aioli

with Romano pepper & rainbow slaw
Goat's Cheese-Stuffed Portobello with Glazed Carrots

Goat's Cheese-Stuffed Portobello with Glazed Carrots

with cashews, fresh herbs & roast potatoes
Cheesy Taco Pasta Bake with Smoky Ketchup

Cheesy Taco Pasta Bake with Smoky Ketchup

with corn, bell pepper & parsley