Skip to main content
Gekonfijte kippendij in knapperig ketjap-jasje
Gekonfijte kippendij in knapperig ketjap-jasje

Gekonfijte kippendij in knapperig ketjap-jasje

met sinaasappel en zoetzure komkommer-radijssalade

4.1
(315)

De kippendij is gekonfijt door hem langzaam te garen in ganzenvet - dat maakt hem extra mals en vol van smaak voor een restaurantwaardig gerecht bij jou op je bord.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Sesamzaad
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Confit chicken thigh

5 g

Sesame seeds

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

⅓ piece

Cucumber

½ bunch

Radish

75 g

Risotto rice

½ piece

Orange

5 g

Mint, coriander & Thai basil

¼ piece

Red chili pepper

30 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains: Soja, Tarwe)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories686 kcal
Energy (kJ)2870 kJ
Fat18.6 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate90.9 g
Sugar29.3 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein36 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Smeer de gekonfijte kippendij in met 1 el ketjap per persoon. Leg met de huid naar boven in een ovenschaal en besprenkel met het sesamzaad. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd in kwarten (zie Tip).

Tip: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Risottorijst koken
2

Bak de kippendij 20 – 22 minuten in de oven. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de radijsjes en komkommer met de zoetzure dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en schep regelmatig om.

Sinaasappel snijden
3

Pel de sinaasappel en snijd in dunne plakjes.

Smaakmakers snijden
4

Snijd de koriander en de munt- en basilicumblaadjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng de rode peper door de saladekom met het zoetzuur.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Salade maken
5

Meng vlak voor serveren de gemengde sla en verse kruiden met de zoetzure komkommer en radijsjes.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en serveer de rijst ernaast. Leg de sinaasappel en kippendij op de salade (zie Tip).

Tip: Heb je nog braadvocht over van de gekonfijte kippendij? Meng dit dan door de rijst.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes