
De kippendij is gekonfijt door hem langzaam te garen in ganzenvet - dat maakt hem extra mals en vol van smaak voor een restaurantwaardig gerecht bij jou op je bord.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
1 piece
Confit chicken thigh
5 g
Sesame seeds
(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)
⅓ piece
Cucumber
½ bunch
Radish
75 g
Risotto rice
½ piece
Orange
5 g
Mint, coriander & Thai basil
¼ piece
Red chili pepper
30 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
20 milliliters
Ketjap manis
(Contains: Soja, Tarwe)
½ tablespoon
Sugar
1 tablespoon
White wine vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Smeer de gekonfijte kippendij in met 1 el ketjap per persoon. Leg met de huid naar boven in een ovenschaal en besprenkel met het sesamzaad. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd in kwarten (zie Tip).
Tip: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Bak de kippendij 20 – 22 minuten in de oven. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de radijsjes en komkommer met de zoetzure dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en schep regelmatig om.

Pel de sinaasappel en snijd in dunne plakjes.

Snijd de koriander en de munt- en basilicumblaadjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng de rode peper door de saladekom met het zoetzuur.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Meng vlak voor serveren de gemengde sla en verse kruiden met de zoetzure komkommer en radijsjes.

Verdeel de salade over de borden en serveer de rijst ernaast. Leg de sinaasappel en kippendij op de salade (zie Tip).
Tip: Heb je nog braadvocht over van de gekonfijte kippendij? Meng dit dan door de rijst.