
.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
250 g
Aardpeer
1 g
Gekonfijte eendenpoot
10 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
½ unit
Ui
¼ unit
Peperkoek
125 g
Kastanjechampignons
1 bunch
Verse rozemarijn
½ unit
Perssinaasappel
½ unit
Handsinaasappel
½ unit
Steranijs
25 g
Mascarpone
(Contains: Melk (inclusief lactose))
⅓ tube
Rucolacress
(Contains: Mosterd)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
30 milliliters
Runderbouillon
½ tablespoon
Rode wijnazijn
1 teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardpeer. Schil de aardpeer en snijd in kleine stukken. Kook de aardpeer 15 – 20 minuten, of tot hij zacht is. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Pureer glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.(TIP) Houd de puree daarna tot serveren warm op laag vuur. Roer af en toe goed door.

Leg de gekonfijte eendenpoot met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak in 20 – 22 minuten bruin in de oven. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de ontbijtkoek fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Pers het sap uit de perssinaasappel. Verwijder de schil van de handsinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op laag vuur en fruit de ui 3 – 4 minuten. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon, de bouillon en het sinaasappelsap. Voeg de steranijs, de ontbijtkoek en 1 tl suiker per persoon toe. Verhoog het vuur en laat het geheel 6 – 8 minuten inkoken. (TIP) Roer vlak voor serveren de stukjes sinaasappel door de saus.

Verhit 1/2 el roomboter in de koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons samen met de rozemarijn 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. (TIP) Roer ondertussen de mascarpone door de aardpeerpuree.

Verdeel de aardpeerpuree over de borden en leg de gekonfijte eendenpoot erop. Verdeel de kastanjechampigons erover en garneer met het amandelschaafsel en rucolacress. Serveer met de sinaasappelsaus.