Skip to main content
Gebakken gnocchi met tomatensaus en spekjes
Gebakken gnocchi met tomatensaus en spekjes

Gebakken gnocchi met tomatensaus en spekjes

Met spinazie, rozemarijn en grana padano

Wist je dat je gnocchi ook kunt bakken in plaats van koken? Door ze in roomboter te bakken krijgen ze een heerlijk bruin korstje. De smaakvolle tomatensaus maak je zelf en breng je op smaak met rozemarijn en grana padano.

Allergens:
Selderij
Gluten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

60 g

Rode cherrytomaten

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

3 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

25 g

Spekblokjes

150 g

Gnocchi

(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

100 g

Passata

15 g

Grana padano-vlokken

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

20 g

Rucola

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ teaspoon

Rode wijnazijn

¼ teaspoon

Suiker

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2310 kJ
Calories552 kcal
Fat19 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate76 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber6 g
Protein19 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Casserole with Lid
Plate

Cooking Steps

Snijden
1

Pers of snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. Scheur of snijd de spinazie klein en snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder boter of olie, in 6 – 8 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

Gnocchi bakken
3

Verhit de roomboter in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en schep om, zodat alle gnocchi met een dun laagje roomboter bedekt zijn. Bak de gnocchi vervolgens in 3 – 4 minuten per kant goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.

Saus maken
4

Bak de knoflook en de rozemarijn de laatste minuut mee met de gnocchi. Breng op smaak met peper en zout. Haal de gnocchi uit de pan en bewaar apart. Voeg de tomatenpassata, de cherrytomaten, de rodewijnazijn en de suiker toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken op middellaag vuur, of tot de saus wat is ingedikt.

Spinazie toevoegen
5

Voeg de spinazie toe aan de saus in de hapjespan en verhit nog 2 minuten, of totdat de spinazie is geslonken. Roer er de helft van de grana padano door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en schep er de tomatensaus op. Verdeel er de gnocchi over en bestrooi met de overige grana padano en de spekjes. Garneer met basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Shrimp & Chorizo Pizza with Jalapeño

Shrimp & Chorizo Pizza with Jalapeño

topped with zesty herb oil & olive-pepper sauce
Veggie Meatballs with Ras El Hanout Mash

Veggie Meatballs with Ras El Hanout Mash

Moroccan-inspired, with almonds, scallions & fresh herbs
Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella

Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella

met cherrytomaten, olijven en verse groene kruiden
Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus

met ovenfriet en frisse komkommersalade
Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

met kappertjes, peterselie en courgette
Rigatoni alla norma

Rigatoni alla norma

met aubergine, tomaatjes en mozzarella
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en tomaat-komkommersalade
Cheesy Italiaanse stijl kipburger in tomatensaus

Cheesy Italiaanse stijl kipburger in tomatensaus

met aardappelpartjes met basilicum
Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

met gegrilde courgette, wortel en geraspte kaas
Pizza crudo

Pizza crudo

met burrata, serranoham en rucola
Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

met pecorino en gebakken groenten
Mini pizza pockets met paprika en ui

Mini pizza pockets met paprika en ui

met salade
Veggie linguine met vegan gehaktballetjes

Veggie linguine met vegan gehaktballetjes

met zelfgemaakte tomaat-paprikasaus en basilicum
Linguine met bolognesesaus

Linguine met bolognesesaus

van wildzwijnburger
Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

met courgette en tomatensaus

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

in fragrant coconut sauce with pita, spinach & fennel
Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

classic Belgian stew with carrot, celery & leek
Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

with cheese, leek, courgette & dill
Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

in creamy mushroom sauce with Parmigiano Reggiano
Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

over fragrant giant couscous with olives & parsley
Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

with coriander, radish & chili pepper
Crispy Chicken Wraps

Crispy Chicken Wraps

with mango ketchup & rainbow slaw
Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

with sour cream dressing & Surinamese-style spices
BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

with tomato-corn salsa, fragrant rice & coriander
Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

with hidden veggies for kids: carrot, pumpkin & onion
Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

over fragrant rice with sunflower seeds
Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

with sugar snaps & quick-pickled vegetables
Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

with sriracha mayo, black sesame seeds & pickled radish
Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

with zesty green beans, lemon wedges & homemade jus
Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

with cheesy parsnip-potato mash & Romano pepper
Chicken Breast with Baby Potato Salad

Chicken Breast with Baby Potato Salad

with mini Roma tomatoes, cucumber & corn
Shrimp & Avocado Salad

Shrimp & Avocado Salad

with creamy green sauce, fresh herbs & pickled onion
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

with wild mushroom pesto on toasted ciabatta
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions