Skip to main content
Frisse kapsalon met kippendijreepjes en yoghurtsaus

Frisse kapsalon met kippendijreepjes en yoghurtsaus

met little gem, tomaat en belegen kaas

4.3
(5,4K)

Vandaag bereid je een gezonde variant op kapsalon. We hebben shoarma en knoflooksaus vervangen door kippendij yoghurt. Zo krijg je minder calorieën binnen!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Red onion

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh curly parsley

50 g

Organic low-fat yogurt

1 piece

Little gem

1.5 piece

Tomato

10 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories601 kcal
Energy (kJ)2514 kJ
Fat24.1 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate62.1 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein31.8 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kip bakken
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak in 5 - 8 minuten gaar.

Saus maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de krulpeterselie (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of houd je niet zo van rauwe knoflook? Voeg dan minder toe en proef het sausje eerst.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de little gem in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng de little gem en tomaat in een saladekom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Kapsalon maken
5

Gebruik kleine individuele ovenschaaltjes voor 1 kapsalon per persoon, of één grote ovenschaal voor iedereen samen. Verdeel eerst de salade over de ovenschaaltjes (zie Tip). Schep vervolgens de friet op de salade en bedek tenslotte met de kip. Verdeel de geraspte kaas over de kip en bak de kapsalon 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.

Tip: Eet je liever geen warme salade? Houd deze dan apart en serveer naast de kapsalon.

Serveren
6

Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.

Tip: Deze zelfgemaakte kapsalon bevat slechts 601 kcal, zit vol groenten en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met de klassieke kapsalon van de snackbar!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes