Feestelijke vispastei met vismelange en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke vispastei met vismelange en garnalen

Feestelijke vispastei met vismelange en garnalen

met venkel, knapperige oventomaten en courgettesalade

Voor een extra feestelijke pastei bestrijk je de bovenkant van het deeg eerst nog met een laagje geklutst ei of melk voor deze de oven in gaat.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Vis
•Schaaldieren
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

40 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

â…“ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme visbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4757 kJ
Energie (kcal)1137 kcal
Vetten73.3 g
waarvan verzadigd31.3 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels14.5 g
Eiwitten42.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Hapjespan
•Koekenpan
•Saladekom
•Kleine kom
•Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.
  • Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de gewone tomaat in blokjes.
Vulling bereiden
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten.
  • Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, voeg de bouillon toe en verhoog het vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.
Courgettesalade maken
3
  • Snijd de courgette in dunne plakken.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Haal uit de pan en laat afkoelen in een saladekom.
  • Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar ze apart van elkaar.
  • Maak in een kleine kom een dressing van de dille, de munt en per persoon: 1/2 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en een snuf zout (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe om de dressing iets milder te maken.

Ovenschotel maken
4
  • Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor.
  • Leg de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Giet de saus eroverheen.
  • Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd de bovenkant kruiselings in.
  • Bak 20 – 25 minuten in de oven.
Bakken
5
  • Meng de panko met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Leg de vleestomaten in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per helft en dek af met de panko.
  • Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven.
Serveren
6
  • Meng vlak voor serveren, wanneer de courgette is afgekoeld, de dressing met de courgette in de saladekom.
  • Serveer de vispastei met de courgettesalade en de tomaten met panko.