Skip to main content
Feestelijk gehaktbrood met serranoham en caponata crostini
Feestelijk gehaktbrood met serranoham en caponata crostini

Feestelijk gehaktbrood met serranoham en caponata crostini

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise

4.2
(34)

Houd je van pittig eten? Geef je caponatadip meer pit door deze te kruiden met cayennepeper of chilivlokken.

Allergens:
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total55 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Beef-pork mince with Italian herbs

(May be present: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains: Tarwe)

20 g

Wild mushroom pesto

20 g

Serrano ham

200 g

Potatoes

40 g

Caponata dip

(Contains: Selderij)

½ piece

Rustic Pistolets

½ piece

Courgette

½ piece

Eggplant

¼ bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

4 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

⅗ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 milliliters

Basil crème with lemon

Not included in your delivery

30 milliliters

[Plant-based] milk

2 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1561 kcal
Energy (kJ)6530 kJ
Fat106.2 g
Saturated Fat26.4 g
Carbohydrate87.7 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein59.8 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Aluminum Foil
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Serving platter

Cooking Steps

Gehaktbrood maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom het gehakt met de panko, de bospaddenstoelenpesto en 30 ml melk per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood.
  • Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.
Frieten maken
2
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van 1/2 - 1 cm breed van.
  • Meng in een kom de frieten met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).
  • Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat mengen met de olijfolie, peper en zout.

Truffelmayonaise mengen
3
  • Snijd ondertussen de pistolet in sneetjes.
  • Besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.
Groenten bakken
4
  • Snijd de courgette en aubergine in halve plakken (zie Tip).
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Gebruik indien nodig 2 koekenpannen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Trek de mozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tip: Heb je nog plaats in de oven? Dan kun je de groenten ook verspreiden over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak 20 - 25 minuten mee in de oven.

Broodjes bereiden
5
  • Rasp de parmigiano reggiano.
  • Haal de frieten uit de oven en meng met de parmigiano reggiano.
  • Leg de broodsneetjes naast de frieten.
  • Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant.
  • Beleg de broodsneetjes met de caponatadip.
Serveren
6
  • Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de mozzarella en de basilicumcrème.
  • Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken.
  • Serveer met de frieten, de truffelmayonaise en de belegde broodjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes