Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn - dat net als het varken een omnivoor is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
2 unit
Hamburgerbol
(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine May be present: Noten, Soja, Ei)
½ unit
Rode ui
80 g
Courgette
2 unit
Wildzwijnburger
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
10 g
Zonnebloem-pompoenpittenmix
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
40 g
Pikante uienchutney
(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)
1.5 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Mosterd
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25–35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de hamburgerbollen de laatste 5 minuten mee.
Snijd de rode ui in halve maantjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Halveer de courgette ondertussen in de lengte, en snijd in dunne plakken. Haal de ui uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens in dezelfde koekenpan opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Haal de courgette uit de pan en bewaar apart.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburgers 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.
Meng de rucola, pittenmix, courgette en de helft van de gebakken ui door de dressing in de saladekom.
Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en beleg elke bol met een wildzwijnburger. Schep er een lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.