Skip to main content
Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas
Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

met salade als extra van radijs, appel en gemengde sla

4.3
(56)

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Broccoli

½ piece

Onion

3 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

4 piece

Egg

(Contains: Ei)

65 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated aged Gouda

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1.6 pinch

Nutmeg

65 g

Red cherry tomatoes

⅓ roll(s)

Quiche dough

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose), Gluten)

40 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

½ piece

Apple

½ bunch

Radish

Not included in your delivery

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1179 kcal
Energy (kJ)4933 kJ
Fat82.6 g
Saturated Fat36.3 g
Carbohydrate71.5 g
Sugar17.3 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein34.3 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Large Bowl
Grater
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Weeg de broccoli af en snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in nog kleine blokjes (zie Tip). Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Verwijder de blaadjes van de radijs en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.

Tip: Snijd de broccoli goed klein, zodat hij makkelijk over de quiche verdeeld kan worden en op tijd gaar is.

Koken en bakken
2

Kook de broccoli, afgedekt, in 2 - 4 minuten halfgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper (s) 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut op hoog vuur, zodat al het vocht verdampt. Haal de groenten uit de pan en zet apart. Laat de groenten afkoelen.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Vulling maken
4

Meng in een grote kom de eieren met de slagroom. Voeg de gedroogde oregano en de helft van de oude kaas toe. Rasp vervolgens een mespuntje nootmuskaat per persoon boven de kom. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng deze samen met de afgekoelde broccoli door het eimengsel.

Salade maken
5

Bekleed je bakvorm of ovenschaal met bakpapier (zie Tip). Bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet het broccoli-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de rest van de oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is. Meng in een saladekom per persoon: 1tl mosterd, 1tl wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de radijs, appel en slamix toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Geen bakpapier in huis? Je kunt de bakvorm of ovenschaal ook invetten met 1/4 el olijfolie per persoon.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden. Serveer de salade ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille
Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Heerlijk vol van smaak met knapperige groenten
Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

Gemarineerde kipdrumsticks met Oosterse rijst en groenten

De rijst krijgt een romige smaak door de kokosmarinade
Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Zalmfilet met frisse couscous, zwart sesamzaad en verse basilicum

Met geurige kurkuma en komijnpoeder
Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Een traditioneel Thais gerecht met bijzondere noedels
Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Boterrijst met kogelbiefstukreepjes, mango en broccoli

Romige rijst met een zoete wokschotel en verse kruiden
Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Een burger gemaakt van gesnipperde zalm en verse kruiden
Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel

Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel

Een populair gerecht uit het Midden-Oosten
Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Een typisch Aziatische noedelsoep met koriander
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen
Aardappelen met tijm en salade van blauwe bessen en feta

Aardappelen met tijm en salade van blauwe bessen en feta

Met walnoten en sperziebonen
Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Noedels met kip, broccoli en rode paprika

Een Indiaas getint gerecht met mangochutney
Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Met een gekookt eitje
Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen

Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen

De roomsaus maak je zelf op basis van bloem, bouillon en room
Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

De victoriabaarsfilet stoof je kort in de kokosmelk
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika
Zalm met frisse citroen en pasta

Zalm met frisse citroen en pasta

Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei

Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei

Een vegetarische nasi met groene groenten en pinda’s
Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Op smaak gemaakt met sereh en limoensap
Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

De aardappelen bak je in de oven

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds