Skip to main content
Bruschetta met asperges en coppa di Parma
Bruschetta met asperges en coppa di Parma

Bruschetta met asperges en coppa di Parma

met mozzarella, balsamicosaus en een salade van gegrilde groenten

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Asparagus tips

Red onion

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

¼ sachet(s)

Dried oregano

5 g

Sunflower seeds

25 g

Coppa di Parma

15 g

Parmigiano Reggiano DOP

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

7 tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Mustard

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3646 kJ
Calories871 kcal
Fat45 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate74 g
Sugar24 g
Dietary Fiber2 g
Protein34 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de rode ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve maantjes van 1/2 cm dik. Snijd de harde onderkant van de asperges en verwijder de blaadjes met een mes of een dunschiller. Snijd dikkere asperges eventueel in de lengte doormidden. Snijd de cherrytomaten doormidden. Ris de basilicumblaadjes van de takjes.

In de oven
2

Meng de courgette met de helft van de knoflook, de gedroogde oregano en een scheutje olijfolie op een helft van een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar 2 of 3 cherrytomaten per persoon als garnering. Meng op de andere kant van de bakplaat de overige cherrytomaten met de rode ui en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de tomaten gaar zijn en de courgette goudbruin is.

De asperges bakken
3

Meng ondertussen in een saladekom de mosterd met een scheutje olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de asperges en de rest van de knoflook 6 - 7 minuten. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout.

Balsamicosaus maken
4

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Bak 3 - 5 minuten in de oven, of rooster het in een broodrooster. Voeg 5 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan een steelpan en voeg 1 à 2 basilicumblaadjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur vervolgens laag en laat 2 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de azijn voor de helft is ingekookt. Haal van het vuur, verwijder de basilicumblaadjes en voeg per persoon 1 el niet-ingekookte balsamicoazijn toe. Meng goed.

De bruschettas maken
5

Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de plakjes mozzarella over de halve stokbroden. Smeer ze een beetje uit met een mes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel eerst de coppa di Parma en vervolgens de asperges erover. Garneer met de cherrytomaten die je apart hebt gehouden. Besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie en de balsamicosaus. Garneer met een paar basilicumblaadjes.

Tip: Wacht niet te lang met het gebruiken van de ingekookte balsamico, omdat deze stolt wanneer het afkoelt.

Serveren
6

Meng vlak voor serveren de gegrilde groenten, de rucola, de geraspte parmezaanse kaas en de rest van de basilicumblaadjes door de dressing in de saladekom. Leg een bruschetta in het midden van elk bord. Verdeel de salade van gegrilde groenten ernaast. Garneer met de zonnebloempitten.

More delicious recipes with similar ingredients

Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

with Greek-style cheese, herb dressing & Middle Eastern spices
Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

met gebakken appel en uienchutney
Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

met gekaramelliseerde rode ui en Turks broodje
Naanburger met uienchutney

Naanburger met uienchutney

met kerrie-aardappelen, kruidenmayonaise en frisse salade
Gepaneerde witte kaas met krieltjes

Gepaneerde witte kaas met krieltjes

met salade van puntpaprika
Broodje brie met gekarameliseerde ui

Broodje brie met gekarameliseerde ui

met frisse krieltjessalade met appel
Gevulde kalkoenfilet met serranoham en rozemarijnjus

Gevulde kalkoenfilet met serranoham en rozemarijnjus

met gekleurde wortels, aardappelen en peultjes
Varkenshaas met picklesmousseline

Varkenshaas met picklesmousseline

met knolselderijpuree en gestoofde broccoli
White Sausage with Potato Gratin

White Sausage with Potato Gratin

with fried garlic Brussels sprouts
Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

in creamy goat's cheese sauce with fresh herbs & arugula
Watercress Velouté with Bacon

Watercress Velouté with Bacon

with leek, cream & homemade tomato-focaccia croutons
Chicken in Garlic-Herb Marinade with Mushroom Jus

Chicken in Garlic-Herb Marinade with Mushroom Jus

with butternut squash-potato mash & a hint of vadouvan
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei
Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes

Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes

met courgette en burrata
Krokant gebakken gnocchi met merguez

Krokant gebakken gnocchi met merguez

met garnalen in romige tomatensaus
Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

met rozenbroodje en krulpeterselie
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat
Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie

Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie

op een briochebroodje met frieten, zuurkool en broccoli slaw
Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes

Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes

met rozijnen en amandelen

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans