
Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
1 piece
Rump steak
½ piece
Bell pepper
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
0.99 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Wholewheat bread roll
25 g
Grated aged Gouda
1 piece
Tomato
¼ head
Butter lettuce
25 g
Organic sour cream
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1.5 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
[Plant-based] butter

Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en bestrooi royaal met zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in dunne reepjes en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan kalium? Dat komt door de ruim 250 gram groente, de biefstuk én de bruine ciabatta. Heb je last van een hoge bloeddruk? Dan is het belangrijk om genoeg kalium binnen te krijgen, maar ook om je zoutinname te verlagen.

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika en ui toe met per persoon: 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder en een snufje zout. Bak 8 - 10 minuten tot de ui zacht is. Halveer ondertussen de bruine ciabatta in de lengte en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Tip: Het paprikapoeder is pikant. Voeg eventueel minder toe als je niet van pittig houdt of als er kinderen mee-eten.

Voeg de biefstuk toe aan de paprika en ui en bak 1 minuut mee. De biefstuk hoeft nog niet gaar te zijn.

Leg de gehalveerde bruine ciabatta's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de ui, paprika en biefstuk over de helften en bestrooi dan met de oude kaas. Bak het broodje biefstuk nog 2 - 4 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
Tip: Heeft jouw oven een grill-stand? Gratineer de kaas dan kort onder de grill zodat hij mooi goudbruin kleurt.

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in stukjes. Was de botersla en snijd grof. Voeg de botersla en tomaat toe aan de dressing en meng goed.

Verdeel de broodjes over de borden. Serveer de salade erbij.
Tip: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Deze maaltijd alleen bevat al meer dan 30% per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem.