Skip to main content
Broodje biefstuk gegratineerd met oude kaas
Broodje biefstuk gegratineerd met oude kaas

Broodje biefstuk gegratineerd met oude kaas

met bruine ciabatta, paprika en een salade

3.8
(1,5K)

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Rump steak

½ piece

Bell pepper

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

0.99 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Wholewheat bread roll

25 g

Grated aged Gouda

1 piece

Tomato

¼ head

Butter lettuce

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2512 kJ
Calories600 kcal
Fat27 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate43 g
Sugar11 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein41 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en bestrooi royaal met zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in dunne reepjes en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan kalium? Dat komt door de ruim 250 gram groente, de biefstuk én de bruine ciabatta. Heb je last van een hoge bloeddruk? Dan is het belangrijk om genoeg kalium binnen te krijgen, maar ook om je zoutinname te verlagen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika en ui toe met per persoon: 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder en een snufje zout. Bak 8 - 10 minuten tot de ui zacht is. Halveer ondertussen de bruine ciabatta in de lengte en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Het paprikapoeder is pikant. Voeg eventueel minder toe als je niet van pittig houdt of als er kinderen mee-eten.

Biefstuk bakken
3

Voeg de biefstuk toe aan de paprika en ui en bak 1 minuut mee. De biefstuk hoeft nog niet gaar te zijn.

Broodje maken
4

Leg de gehalveerde bruine ciabatta's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de ui, paprika en biefstuk over de helften en bestrooi dan met de oude kaas. Bak het broodje biefstuk nog 2 - 4 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.

Tip: Heeft jouw oven een grill-stand? Gratineer de kaas dan kort onder de grill zodat hij mooi goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in stukjes. Was de botersla en snijd grof. Voeg de botersla en tomaat toe aan de dressing en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Serveer de salade erbij.

Tip: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Deze maaltijd alleen bevat al meer dan 30% per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem.

This week's must-try HelloFresh recipes