BestellenCadeaubon
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Selderij
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Mosterd, Selderij, Soja Kan bevatten Gluten, Eieren)

75 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Babyspinazie

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

180 ml

[Zoutarme] kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3311 kJ
Energie (kcal)791 kcal
Vetten36.7 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten80.8 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.2 g
Eiwitten31 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 125 ml bouillon per persoon en vul aan met 125 ml kokend water per persoon.

Rijst bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg de vadouvan, de helft van de knoflook en de helft van de sjalot toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Worst bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak nog 4 - 6 minuten, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om. Haal de worst uit de pan.

Spinazie bakken
4

Voeg aan dezelfde koekenpan de overige knoflook en sjalot toe en bak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 2 - 4 minuten.